Årshjul, netværk, børnekirke og meget mere

Lotte Meijer

Årshjul, netværk, børnekirke og meget mere

Heidi Svendsen har efter knapt to måneder som børne- og familiemedarbejder sat en række spændende initiativer i gang. Læs om det her!

Så er der ved at være gået et par måneder som ansat i Byens Valgmenighed. Og jeg må bare sige, at jeg nyder det!!! Det er fantastisk at få lov til at bruge tid på en masse tanker og ideer, som der ikke er tid til, når man har et “almindeligt” arbejde.

Årshjul og familie-team

Jeg er i gang med at samle et familie-team, der ska være med til at tænke tanker og udarbejde et årshjul med arrangementer, traditioner og tilbagevendende begivenheder. Hvordan kan vi som kirke støtte familier i eksempelvis discipelskab af børn?

Første punkt på årshjulet er allerede foregået: FASTELAVNSGUDSTJENESTEN!!! Det var en temmelig sjov og anderledes gudstjeneste. Fantastisk at opleve, hvordan alle bare var med på alt, hvad der forgik!

Netværk omkring familie-arbejde

I slutningen af februar har jeg inviteret en masse menigheder i Københavns-området til at være med til at starte et netværk op om arbejdet med familierne i vores menigheder. Indtil videre er der 5 menigheder, der har sagt ja til et netværk, hvor vi skal vidensdele, støtte og arbejde sammen om, hvad vi som kirke kan gøre for vores familier. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Børnebibler

I øjeblikket får vores børn en børnebibel i gave, når de bliver døbt (spoilerallert;-)). Det er den samme version, som bliver brugt i Pixi-kirke. Jeg arbejder i øjeblikket på en plan, hvor forældre og kirke sammen giver deres børn en ny version af Biblen, når de rykker op i ABC og Juniorklyngen. I ABC bliver det en bog med fokus på at lære bibelvers udenad, og i Juniorklyngen bliver det med fokus på at kunne læse i Bibelen selv. Mere info om det senere, men jeg håber på at have det klar til menighedslejren i april. Spændende!

Børnekirken

Alle børnemedarbejdere i denne kirke lægger et stort hjerte i arbejdet med kirkens børn! Det er virkelig opløftende at opleve og være en del af!

Juniorklyngen har nu kørt siden sommer, og alle ledere er mega engagerede og vil så gerne gøre det bedste for juniorklyngens børn.

ABC-kirkens børneledere er lige i øjeblikket i underkanten af, hvad man kan være. Alligevel oplever jeg et  team, der brænder for det de laver og gerne lige tager en ekstra tørn (bl.a. med at planlægge fastelavn).

Pixi-kirke kører bare derudaf. Hanna er lige startet som ny i teamet, og det er bare skønt at opleve, hvordan teamet og børnene tager godt imod en ny, der sammen med Luffe skal få de yngste til også at have en god og meningsfyldt gudstjeneste.

Jeg vil opfordre jer alle til at klappe alle disse børneledere på skulderen. De gør et kæmpe stykke arbejde for vores børn!

Kom og snak med mig, hvis der er noget, I vil høre mere om, eller hvis I har lyst til at blive en del af det ene eller det andet team