Blessys nye liv på den anden side af prostitution

Nabeel Sayed

Blessys nye liv på den anden side af prostitution

En af de kvinder, som er kommet i Night Light Café på Vesterbro, har nu åbnet sin egen butik i Nigeria.

“Jeg har flere gange lavet en toast til Blessy i natcaféen på Vesterbro Torv – serveret noget varmt at drikke og fortalt hende, at der vindes en vej ud af prostitution,” fortæller leder af Night Light Café, Karin Kjærgaard.

I foråret 2017 tog Blessy imod Center mod Menneskehandels tilbud om at få en forberedt hjemsendelse. Det takkede hun ja til. Hun kom til et velfungerende safehouse i Benin City i Nigeria.
Et safehouse er et hjem, hvor kvinder, som vil ud af prostitution, kan opholde sig i en periode med det formål at få fodfæste, skabe eller finde et job og blive reintegreret i familie og samfund.

Efter nogle ugers forløb blev Blessy genforenet med sin familie, hvor hun nu bor. For nogle måneder siden, åbnede hun sin egen butik, hvor hun sælger kosmetik, hårprodukter og softdrinks.

Karin Kjærgaard mødte Blessy i august sidste år i Benin City.

“Hun strålede som en sol og var på vej i livet. Vi spiste et måltid mad på en restaurant, hvor vi grinede, snakkede og tænkte stort om fremtiden. Hvilken oplevelse! – hvilken fremtid, der ligger foran Blessy!” siger Karin Kjærgaard.

Byens Valgmenighed støtter Night Light Café med frivillige og har økonomisk været med til at etablere af et safehouse i Nigeria.