Gør noget godt for dit parforhold

Roman Kraft

Gør noget godt for dit parforhold

Tag på PREP-kursus i Byens Valgmenighed den 2.-3. november.

Byens Valgmenighed afholder PREP-kursus fredag den 2. november kl. 8.30-16.30 og lørdag den 3. november kl. 9.00-17.00.
Undervisere er Maria & Christian Callesen, som er certificerede PREP-undervisere.

Hvad er PREP?

PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program eller lidt frit oversat: ’Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold’. PREP er et voksenpædagogisk kursus, der kan styrke kommunikationen, forebygge konflikter og give inspiration til, hvordan man kan pleje forholdet. PREP-programmet henvender sig til et bredt udsnit af befolkningen og til alle aldersgrupper.

Et PREP-kursus træner par i at have samtaler, hvor begge bliver hørt og forstået. PREP er et undervisningstilbud – det skal ikke forveksles med parterapi. Kurset foregår som holdundervisning og suppleres af private samtaler parrene imellem. Ingen par forventes at fortælle andre kursusdeltagere om deres private liv.

Kurset er et fast program, der stammer fra University of Denver i USA. PREP er udviklet af psykologiprofessor Howard Markman og kollegaer på det amerikanske universitet på basis af mere end 30 års forskning i, hvad der hæmmer og fremmer et parforhold, hvor begge parter trives.

Center for Familieudvikling hentede kurserne til Danmark i 2004 og er formelt ansvarlig for at opdatere og tilpasse kursets indhold til danske forhold og uddanne alle PREP-kursusledere her i landet.

PREP giver konkrete redskaber til at kommunikere trygt sammen og få større forståelse for sig selv og hinandens tanker og følelser
PREP bygger på forskning i, hvad der hæmmer og fremmer et godt parforhold
Et PREP-kursus varer i alt 14 timer og fordeles typisk på to dage (i tidsrummet 9-16).

Hvad lærer vi?

Hvordan vi kan pleje kærligheden i hverdagen
Hvordan vi konkret kan skabe rammer for gode samtaler
Hvordan vi kan møde udfordringer i fællesskab
Hvordan vi kan bevare og pleje vores venskab, intimitet og fælles værdier
Kursuslederne fører kursisterne igennem en række temaer og veksler mellem korte oplæg, filmklip og rollespil. Mellem hvert tema er der tid til, at man taler med sin partner om de forskellige emner i relation til ens eget forhold.

Hvorfor skal vi tage med?

Fordi I bliver trænet i at kommunikere mere klart og konstruktivt sammen
Fordi børn har stor glæde af, at deres forældre afsætter tid til at passe på deres forhold
Fordi parforholdet er en foranderlig størrelse, der har behov for udvikling og pleje
HVEM ER PREP FOR?

PREP er for alle par – i alle livsfaser og familieformer.

Hvad koster det?

600 kr. pr. par inkl. materialer og let forplejning. Frokostpauserne er fri til, at man som par kan gå ud og spise.

Hvor tilmelder vi os?

Lige her…