Prædiken: Du er også præst

Vi kan alle stå i en direkte og umiddelbar relation med Gud, og vi er alle kaldet til at tjene kirken og verden.

I denne prædiken kan du høre om det almene præstedømme. Martin Luther lærer os, at ethvert menneske har gennem Kristus adgang til Guds nåde, uden at dette skal formidles af en særligt udvalgt og ordineret person. Samtidig er vi også alle blevet givet nådegaverne og er en del af Kristi legeme for at kunne tjene både kirken og verden.

Tekst: 1. Petersbrev kapitel 2, vers 9 og 1. Petersbrev kapitel 4, vers 10

Denne prædiken er en del af temaet “Bibelen og reformationen”
I år er det 500 år siden, at Martin Luther gjorde kirken opmærksom på afgørende sandheder i kristendommen, som kirken havde glemt. Sandheden om nåden, friheden, frelsen, bibelens betydning, og at vi alle er lige for Gud. Disse emner vil være i fokus til gudstjenesterne frem til fasten i februar 2018.

Prædiken 26.11.17 v. Anders Lindegaard

Åbn lyd i nyt vindue