Tips og apps til at læse Bibelen nemmere

Ben White

Tips og apps til at læse Bibelen nemmere

For mange af os kan Bibelen være svær at forstå og måske endda få åbnet. Men heldigvis er der mange gode og nemme hjælpemidler at finde.

Har du mod på at læse i Bibelen, så er der her nogle tips og tricks:

Tag til undervisning

Tag afsted til de 6 samlinger i Byens Valgmenighed, hvor der bliver undervist ud fra specifikke bøger. I februar 2018 har du læst hele 15 af Bibelens bøger!

Læs Bibelen på 1 år

På nettet findes utallige bibellæseplaner og hjælpemidler, som kan gøre det nemmere og sjovere at få fat om teksterne.

Prøv fx den gratis, engelsksprogede app ”Bible Study” fra Bible Study Tools og find en plan, der passer til dit ambitionsniveau. Du kan læse det nye eller det gamle Testamente, hele Bibelen kronologisk, tematisk eller fx vælge ”The Busy-Life Plan”, der når Bibelen igennem på to år. Her kan du også finde en række kommentarer, leksika og deslige. App’en holder styr på, hvor mange procent af Bibelen, du har læst, og hvilken dato du forventes at være færdig.

Brug dit fællesskab

Inviter dit fællesskab til at læse Bibelen sammen. Det er motiverende at følges ad og ikke mindst dejligt at have andre at tale om teksten med.

Følg med i en Facebook-gruppe

Bliv medlem af en Facebook-gruppe som den danske ReadYourBible og læs sammen med over 950 andre medlemmer 1 kapitel fra Bibelen om dagen.

Se en video om at læse Bibelen

Med en lang bog som Bibelen kan det være rart at holde fast i nogle hovedtemaer. Se valgmenighedspræst Christian Callesen forklare 4 vinkler, som du kan have i baghovedet.

Fire vinkler når du læser hele Bibelen – del 1

Fire vinkler når du læser hele Bibelen – del 2