Anders Lindegaard lukker planer om Helsingør-plantning

Flere ting har gjort, at det ikke er lykkedes at komme i gang med at starte en ny kirke. Læs Anders’ hilsen herunder.

Indledning af valgmenighedspræst Christian Callesen

I Byens Valgmenighed vil vi opmuntre hinanden til at gå efter det, som vi oplever, at Gud kalder os til.
Den 23 .juni 2019 delte Anders Lindegaard til en gudstjeneste, at han oplevede et kald fra Gud til at starte en kirke i Helsingør.

Læs “Nyt fællesskab i Helsingør” her

Siden har Anders arbejdet på at se dette kald blive til virkelighed. Nu halvandet år efter lægger han kaldet ned igen. Flere ting har gjort, at det ikke er lykkedes.
Til gudstjenesten den 29. november 2020 fortalte Anders lidt om rejsen og fik en lille gave. I kan læse mere i hans hilsen herunder.

Vi vil som menighed stå sammen med Anders og familien i bøn for, at Gud vil åbne en anden dør for dem. Og så vil vi fejre, at Anders samvittighedsfuldt gik efter det, som han oplevede, at Gud lagde på hans hjerte.

Anders Lindegaards hilsen

Kære menighed

Jeg skriver dette for at give en opdatering af processen mod en kirkeplantning i Helsingør.

Det er med stor smerte, at jeg må meddele, at jeg alligevel ikke kommer til at plante en menighed i Helsingør. Jeg vil i det følgende gerne forklare, hvordan jeg er kommet frem til denne beslutning.

Først vil jeg lige sige, at jeg ikke har været i tvivl om kaldet. Jeg tror, Gud har kaldet mig til at plante i Helsingør, og måske kommer jeg også til det en dag. Men der var ligesom et vindue her, hvor der var noget at handle på, men nu er det som om, det er lukket. Det har jeg også fået flere ord og billeder fra andre, der har bekræftet mig i.

Der er to store eksterne faktorer, som gør, at jeg tror, at plantningen bliver stoppet for mit vedkommende. Den første er min hustru Trines kræft- og kemoforløb her i foråret. Det har taget så meget på vores ressourcer, at det at skulle til at plante i Helsingør, ville føles meget uoverskueligt. Det bliver kun forstærket af den pandemi, vi befinder os i på verdensplan. Den usikkerhed, der er forbundet med en plantning, vil simpelthen være for stort et pres for os som familie.

Derudover er der også det faktum, at det endnu ikke er lykkedes at samle et team. At få et team med er helt afgørende i det at plante. Der er flere, jeg har snakket med, som har overvejet det. Nogle har sagt nej, andre overvejede det, men var langt fra en konklusion, og der var ikke en gruppe, som greb kaldet umiddelbart.

Jeg har vendt det med Gud og med andre og føler stor ro omkring beslutningen. Jeg tror, vi handlede rigtigt, og jeg tror også, vi gør det nu. Men jeg vil meget gerne sige tak til jer for den tillid og opbakning, jeg har fået fra jer alle gennem hele processen. Det betyder rigtig meget.

Tak for jeres støtte og forbøn!

Mange hilsener
Anders Lindegaard