Af Helene Lilleøre

Unge møder fællesskabet midt i stormen

Siden januar har Byens Valgmenighed haft eftermiddagsgudstjenester på Vandværket på Rabarbervej.

Omdrejningspunktet for gudstjenesterne er temaet “Midt i stormen”, og bl.a. Hannah Rosendal har prædiket om skønhed, Anders Lindegaard om nærvær og Karin Kjærgaard om taknemmelighed.

Benjamin Hansen, som har været med til gudstjenesterne, beskriver:
”Jeg tror, at temaerne rammer ind i noget, som mange unge kan relatere til, og derfor vækker det en naturlig interesse for at se, hvad en eftermiddagsgudstjeneste er. Jeg har været særlig glad for respons- og refleksionstiden, hvor jeg selv har fundet trøst og styrke ved at gå til forbøn, når jeg har haft brug for det.”

Noget af det bedste ved disse gudstjenester, har klart været at lytte til så mange forskellige seje folk fra menigheden fortælle om noget, de har på hjertet. Vi har oplevet, at temaet er noget, der har talt stærkt til folk.

Vi møder nye folk

Til hver gudstjeneste har jeg set nye ansigter. Mange af dem der er kommet forbi, har set eventet på Facebook eller er blevet inviteret med af deres ven fra kirken.

Nathalie Bach oplevede dette:
”Til en af de første eftermiddagsgudstjenester mødte jeg tilfældigt min veninde, som havde set begivenheden på Facebook. Hun fortalte, at hun længe havde tænkt på at invitere hendes studieveninde med i kirke og havde derfor set dette som en god anledning. Efter gudstjenesten var vi en flok, der gik ind og spiste på Vandværkets restaurant ved siden af. Her faldt snakken på fællesskaber, Alpha og basisgrupper. Hun ville meget gerne med i en basisgruppe og sagde, at jeg skulle skrive til hende om en måned. Hun endte med at komme mig i forkøbet og har allerede været med i min basisgruppe. Det er fedt, at sådan noget bare opstår.”

Benjamin er enig:
”For mig har det været meget opmuntrende at opleve medstuderende komme hen til mig på studiet for at høre om, hvad jeg har inviteret dem til på Facebook. Det har startet en god snak.”

Jeg er meget glad over at den opbakning, der har været til gudstjenesterne, og at så mange fra menigheden har bidraget med deres inputs – lige fra sang, til lyd, og til prædiken. Tak for det!

Vi tager til Jordan

På lørdag tager 10 unge fra Klokkeklyngen en uge på missionstur i Jordan. Tak, om I som menighed vil bede for os, turen og at vi må opleve at få indblik i, hvad Gud gør i Jordan.