Der er vokseværk i Juniorklyngen

Gruppen af børn alderen 3. – 6. klasse i Byens Valgmenighed er nu vokset til 30 dejlige børn.

De fire ledere på teamet nyder at være sammen med de mange juniorerne, selvom de har hænderne fulde.

“Vi har nogle skønne børn i Juniorklyngen, som altid er sjove at være sammen med. Og så lærer de mig ofte noget nyt om Gud, når de deler deres umiddelbare tanker om, hvem han er,” siger Anne Kamp, der har været frivillig leder i gruppen de seneste tre år.

Appelsiner og Jesus

Når man starter i Juniorklyngen får man sin helt egen bibel, og man lærer, hvordan man finder rundt i den.
Samtidig fortælles bibelhistorierne på mange forskellige måder af de ledere, der er i Juniorklyngen.
F.eks. kan man opleve, at der pludselig dufter af appelsiner i hele lokalet, for at man bedre kan forestille sig, hvordan det måtte have været at leve på Jesus’ tid.

“Det er hyggeligt at tegne, lege og bare være sammen,” siger Ava på 10 år og tilføjer: “Det er dejligt at kunne snakke med andre på min egen alder om Gud.”

Vigtige relationer

Gode relationer er afgørende, og de bliver kun vigtigere, jo ældre børnene bliver. Derfor lægger lederne i Juniorklyngen vægt på, at det skal være sjovt og rart for alle at være med.
Også lejre som eksempelvis kirkens fælles lejr i marts er vigtige. Her var 25 af børnene med, fik nye venner og fik prøvet at være frivillige i køkkenet.

“Jeg kan godt lide lederne og det er nogle dejlige møbler, vi sidder i,” fortæller Josva på 11 år.

Fire børnegrupper

Juniorklyngen er ikke den eneste børnegruppe i Byens Valgmenighed.
Når der er børnekirke til gudstjenesten om søndagen er børnene delt op i tre grupper. Pixi-kirke (0 – 4-årige), ABC-kirke (5 år – 2. kl.) og Juniorklyngen (3. – 6. kl.). Teenagerne er sammen med de voksne om søndagen og mødes selv hver anden torsdag.

Bliv en del af teamet

Hvis du har lyst til at blive en del af teamet eller bare gerne vil høre mere, så kontakt børne- og familiemedarbejder Heidi Svendsen på 21919794 eller heidi@byensvalgmenighed.dk