Faste og familie

Der er da ikke plads til at faste i en travl familie… Eller er der???

Truende ambitioner vs. nådefulde pejlemærker

Familielaboratoriet i Børne- og UngdomsOase har sat sig for at gøre det lidt lettere for familier at være med, når fastetiden om lidt går i gang. Det gør de bl.a. ved forskellige artikler, der ligger op til refleksioner i forhold til at få fasten ind som en del af familielivet. Deres fokus er også, at det skal være uden, at det bliver endnu en af alle de mange ting, som man som familie kan slå sig oveni hovedet med og føle, at man skal leve op til.

I en artikel skriver Merete Dalsgaard: “Af og til kan vores gode ambitioner virke truende i den forstand, at de kan medføre dårlig samvittighed og yderligere travlhed i forsøget på at komme i mål med dem.

Sådan har jeg det fx med mit evindelige ønske om at blive bedre til at stå tidlig op om morgenen. Jeg må sande, at jeg elsker min seng for højt om morgenen og arbejder derfor på, at det bliver et nådefuldt pejlemærke i stedet for en truende ambition.” (Artiklen er egentlig skrevet med afsæt i nytåret, men den kan sagtens læses i forbindelse med faste. Find den her)

Grib fasten

Familielaboratoriet skriver: “Grib fastetiden med din familie som en mulighed for at kigge tilbage på de håb og drømme, I gik ind i det nye år med. Fasten er nemlig ligesom nytåret en anledning til at standse op og løfte blikket på hverdagen og familielivet. Fasten er dog i højere grad forbundet med at ”rense ud” og se nærmere på om vi bruger vores tid og ressourcer på det, som er vigtigt for os. Dermed kan fasten være en tid til at lægge noget på hylden. Enten helt eller for en tid.”

Artiklerne findes her under det koncept, der hedder “Grib højtiden”.

Her finder du både læsning og aktiviteter om fasten. Fx ”familiens vægkalender”, hvor der er et lille input til hver dag i fasten, som giver anledning til samtale og fordybelse i familien. Nogle dage er der også ideer til små gode gerninger, man kan gøre for at skabe glæde for andre mennesker. Den er lige til at printe ud.