Francis: Alpha vil altid være en del af mig

Efter fem måneder i Alpha afslutter Francis Mugisha sin praktik fra 3K. Han har arbejdet fra Byens Valgmenigheds kontor og været en del af staben.

Af Francis Mugisha

“Jeg var overrasket over, at jeg ikke havde nogen idé om, at et sådant fantastisk koncept, som Alpha eksisterede, indtil jeg startede med at arbejde i Alpha.

Opgaver i Alpha

I Alpha har jeg arbejdet med en masse forskellige opgaver: bl.a. med at skrive månedlige nyhedsbreve, brugt tid på vores digitale kommunikation, og jeg var også med til at lede en international gruppe i Alpha, som blev afholdt i Byens Valgmenighed. Derudover har jeg rejst rundt med landsleder Karsten Bach for at inspirere til at holde Alpha forskellige steder i Danmark.
I min tid med Alpha fik jeg muligheden for at tage steder hen i Danmark, som jeg aldrig har været før, hvilket var ret spændende.
Det, jeg virkelig godt kunne lide med at holde Alpha-inspirationsevents, var den måde, jeg blev udfordret på at stå foran masser af mennesker og holde oplæg. Selvom det var lidt skræmmende i starten. Men nu er jeg meget taknemlig for at have prøvet det, fordi det har givet mig selvtillid i at stå og snakke foran mange mennesker.

Hverdagen i kirken

Når jeg ikke var ude, sad jeg inde på Byens Valgmenigheds kontor, hvor Maria Callesen sidder. Udover at være sekretariatsleder i kirken, er hun også en deltidsansat i Alpha.
Min oplevelse med at arbejde på kontor i Byens valgmenighed, har været super fedt og lærerigt for mig. Vi har haft rigtig gode relationer og samarbejde, og folk var hurtige til at give en hånd, hvis man havde brug for hjælp. I Byens Valgmenighed har vi den kultur at holde tidebøn sammen, når dagen starter, og før vi holder frokost. Et medlem af staben læser en bibeltekst op, siger et par ord og leder bønnen. Nu, hvor jeg også var en del af staben, fik jeg love til at lede bønnen par gange. Det fik mig til at føle, at jeg var en del af familien.”

Francis Mugisha er færdig med sin uddannelse på 3K (Professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation) i sommeren 2021.