Påskehilsen: Lad Gud bære din byrde

Læs Christian Callesens påskehilsen om fred og trøst midt i mørke og kaos.

Nu er det påske og tid til at mindes den store fortælling, som vi er en del af. Jeg tager to korte sætninger med mig ind i påske i år fra Salme kapitel 55, vers 23:

”Lad Gud bære din byrde,
Han holder dig oprejst”

Langfredag tog Jesus vores byrde. Al verdens synd, vores skrøbelighed tog han på sig og satte os fri.
Vi kan komme til korset og lægger vores byrde fra os. Det gælder både de store og små ting.

Påskemorgen minder os om, at Gud rejser os op. Intet er umuligt for Gud. Han er hos os, og nogle gange kan vi opleve hans fred midt i kaos.
Og så lover han os opstandelse efter døden. Der er håb og liv i det helt store perspektiv.

Ukrainske flygtninge til Onsdagsmad

I onsdags havde vi syv ukrainske flygtninge med til Onsdagsmad i Kristuskirken. Der var også en herboende ukrainer og et par fra vores vej i Bagsværd, der taler og russisk.

Det var meget meningsfyldt at få lov at give dem hjerterum og lytte til deres historier. Det hele var meget stille og roligt. Men i deres øjne og på deres stemme, kunne man mærke, at de bærer på tunge byrder. Det var kun kvinder og børn, som var med, da ægtemænd og fædre var i Ukraine klar til at kæmpe for deres land.

Jeg snakkede med en kvinde, der stod med sit barn på armen og hendes mand i hæren. Hun havde sendt hende 300 grise til Kiev som mad til soldaterne og ladet andre tage sig af hendes gård. En anden havde kun det tøj, som hun havde på, fordi hun ikke havde fået andet med på flugten.

I denne situation var det savnet efter deres elskede og frygten for, at der vil ske dem noget, der fyldte mest.

Bøn om trøst og opmuntring

Jeg går ind i påsken med en bøn om, at ordene ”Lad Gud bære din byrde, han holder dig oprejst” må være til trøst og opmuntring for os i Byens Valgmenighed og de ukrainske flygtninge.

Må vi lægge vores byrder hos Jesus og tage imod budskabet om opstandelse.
Må vi få lov at række freden og håbet videre til andre.

Guds rige velsignelse,
Christian Callesen