Mød staben: Varm kakao og skumfiduser til Nørrebro

Læs om, hvad Heidi Svendsen laver som børne- og familiemedarbejder

Hvad arbejder du med lige nu?

Lige nu er jeg i gang med at få lukket en masse løse ender, så jeg kan gå på juleferie med et nogenlunde opryddet skrivebord.

Men af større opgaver er jeg i gang med at kigge på en lille omstrukturering af børnekirken.
Efter at vi efter sommer har startet teen-arbejdet op, og med tilblivelsen af lokalforening BBU er arbejdsopgaverne ikke blevet mindre.
Og da jeg har et stort ønske om også at have tid til familie-arbejdet, er jeg i gang med at få oprejst teamledere for hver børnekirke-gruppe. Det giver mening på så mange måder, så det, håber jeg, kan komme op at stå snart.

Derudover er jeg i gang med at kigge på, hvordan man som lokalforening kan søge penge hos forskellige puljer, så vi kan gøre vores arbejde for børn og unge endnu bedre.

Hvilke opgaver er du gladest for at have fået løst de seneste tre måneder?

Jeg bliver nødt til at fremhæve tre ting:

• Online forældremøder: I november blev en spirende tanke til virkelighed, da jeg afholdt fire forældremøder på Zoom – en til hver aldersgruppe i Børnekirken.
    Jeg har længe gået med spekulationer om, hvordan det mon kunne lade sig gøre at nå ud i hjemmene hos familierne i Byens Valgmenighed. Familier har en travl hverdag, og det er svært få prioriteret f.eks. at skulle køre ind til Kristuskirken en aften. Derudover er det også meget sjældent, at et forældrepar kan være med begge to.
    I nedlukningsperioden var der en hel del ting, der gik online. Og her fik jeg ideen til at lave online forældremøder. Det er tænkt som platform til kontakt mellem børnekirke og hjem; et sted, hvor man kan få ny viden og kan få lov til at stille spørgsmål og samtale med andre i samme båd som en selv.
    Jeg er meget taknemmelig for disse aftener, hvor forældrene nemt kunne være med hjemme fra sofaen. Og det er helt sikkert noget, jeg vil arbejde videre med.
  • Lysfest d. 8. december: Vi havde sammen med Regen planlagt en fest med et kæmpe telt foran kirken og masser af lys, mulighed for at lave sin egen lanterne og få varm kakao. Vi havde endda fået støtte af Lokalforeningspuljen gennem Isobro. Pga. af Corona-restriktioner måtte vi sadle om. Vi fik derfor pakket 60 gør-det-selv-lanterne-poser, og sammen med en masse varm kakao og skumfiduser stod vi foran kirken og delte ud. Vi havde virkelig oplevelsen af at få lov til at være et lys i mørket for dem, der kom forbi.
    Dette var det oprindelige ønske med Lysfesten og Gud viste at, det ikke var en hindring, at planerne ændredes. Han er den samme uanset, hvordan verden ser ud.
  • Sidste ting: BBU vandt en Soundbox. Det kan du læse mere om i et andet opslag her i nyhedsbrevet. Men jeg er så taknemmelig for, at vi fik en masse nye medlemmer i BBU, så vi kan lave endnu flere sjove aktiviteter for alle børn og unge i Byens Valgmenighed.

Hvad glæder du dig til at arbejde med i den kommende tid?

• Jeg glæder mig til at planlægge endnu en online børnekirke til d. 27. dec. Det er selvfølgelig altid sjovest at mødes fysisk, men når det nu ikke kan lade sig gøre, så er det fedt at få lov til at lave noget sjov og hygge for børn og forældre på skærmen.
  • Jeg glæder mig til at arbejde videre med Online Forældremøder. Det kan noget det der med bare at tænde for skærmen derhjemme i sofaen, og jeg glæder mig til at se, hvad vi mere kan bruge det til.
    Jeg er i gang med at kigge på de emner, som er blevet foreslået af de forældre, der var med. F.eks. skal teenage-forældrene høre mere om mobiltelefoner, og forældrene til de yngste skal mødes med nogle af dem, der har større børn og har prøvet hvad det vil sige at være småbørnsfamilie.

Hvad har du brug for forbøn for?

Der er jo altid brug for forbøn for menighedens børn og familier.

Men helt konkret er der brug for forbøn for leder-teams’ene i de forskellige dele af Børnekirken. Vi har brug for 1-2 nye ledere i hver gruppe, og at der må findes teamledere til både Pixi, ABC, Juniorklynge og Teens.

Teens er startet rigtig godt op, men vi har stadig brug for at finde den rette vej i at lave så godt et tilbud for vores teenagere som muligt. Bed gerne for teenageres fællesskab og for lederne i arbejdet.

Få fat på børne- og familiemedarbejder Heidi Svendsen her