Ny på kontoret: Mød Francis

Francis Mugisha er ny praktikant i Alpha og sidder på Byens Valgmenigheds kontor.

“Hej, mit navn er Francis Mugisha. Jeg er 26 år og læser en professionsbacheloruddannelse i Kristendom, Kultur & Kommunikation på Københavns Professionshøjskole. I de næste fem måneder har jeg i forbindelse med min praktik på 7. semester fået mulighed for at arbejde i kommunikationsafdelingen i Alpha Danmark.
Jeg har kontorplads på Byens Valgmenigheds kontor, hvor Maria Callesen sidder. Udover at være sekretariatsleder i kirken har hun også en ansættelse i Alpha.

For 11 år siden kom jeg til Danmark fra Burundi som flygtning.  Det har været meget udfordrende at flytte til et nyt land som 15-årig. I de 11 år jeg har boet i Danmark, har jeg udviklet mig enormt meget. Jeg har bygget en masse nye relationer og lært mig selv at kende – mens jeg er blevet integreret i det danske samfund. Da jeg havde boet i Danmark i et år, gik jeg et år på efterskole. Derefter fik jeg færdiggjort min gymnasialeuddannelse. I september 2017 startede jeg på min nuværende uddannelse, som jeg forventer at afslutte til juni 2021.

Jeg er taknemlig for at vokse op med forskellige kulturer og sprog (jeg taler fem forskellige sprog). Det har givet mig en evne til hurtigt at kunne tilpasse mig forskellige steder og mennesker. Det ser jeg som en stor fordel. Jeg blev kristen for seks år siden og begyndte at komme i Hillsong Church i København. Her bruger jeg rigtigt meget af min fritid. I Hillsong har jeg også været frivillig i forskellige teams – og er nu leder af en Connect gruppe, som mødes en gang om ugen.

Jeg er en meget positiv og glad person, der elsker at være sammen med andre mennesker – også ved at udfordre hinandens liv og kristenliv. Jeg tror på, at vi mennesker har brug for hinanden – og fællesskabet. Jeg tror ikke, at vi er designet til at gå gennem livet alene. Derfor er jeg enormt glad for at være i praktik i en værdibaseret organisation som Alpha, hvor alle har mulighed for at komme ind og udforske livet og troen igennem Jesus.”

Francis Mugisha kommer desuden til at deltage på Alpha i Kristuskirken, som begynder den 23. september.