Nyt projekt: Betesda Rehabilitering

På forårsmødet blev behandlingsstedet Betesda valgt som ny modtager af støtte fra Byens Valgmenighed. Læs her om, hvilken forskel de gør.

Betesda er et enestående, unikt, kristent og godkendt behandlingsarbejde blandt misbrugere i Danmark. Siden 1975 har vi dannet rammen om mange menneskers livsforvandlende processer.
Vi arbejder med nogle af de mest forslåede og udstødte mennesker i Danmark. Vi er en del af et internationalt arbejde – Teen Challenge – som i dag arbejder i over 125 lande.

Læs mere om Betesda her

Kristent grundlag

Vores behandlingsmodel er klart bibelsk funderet, tilpasset danske forhold og godkendt af de offentlige myndigheder. Vi er det eneste kristne godkendte behandlingssted blandt misbrugere i Danmark. Vi arbejder på den længere bane med mennesker, hvorfor mennesker typisk er i primær behandling 8-12 måneder efterfulgt af udslusning og opfølgende netværksarbejde.
Vi er en selvejende institution med en tværkirkelig baggrund. Vi har stærke bånd og relationer både i fri- og folkekirkelige sammenhænge. Vi kommer dagligt i den lokale Mosaik-kirke, og vi tager på besøg i alle kirkelige sammenhænge, som vi enten bliver inviteret til eller til relevante arrangementer.

“L” blev clean

I Danmark er vi en del af Teen Challenge Danmark. Vores gadeplansmedarbejdere skaber kontakt med misbrugere på gade. Som for eksempel til “L”, der forlod sin mor og far som 13-årig, da han blev træt af at blive slået på og morens misbrug. Han endte selv i et misbrug, og var for ca. 1 ½ år siden aktiv stofmisbruger, da vores gadeplansmedarbejder fik kontakt med ham.
Hans ”bolig” bestod af en presenning, liggeunderlag og sovepose i en park bag Østerport Station. I dag går han på VUC i Herning, og vi har lige fejret hans 1 års clean-dag.

Læs mere om Teen Challenge her

L fik støtte fra det offentlige, men det er langt fra alle. Sidste år kom alene 25 pct. af vore indtægter fra kommunale bevillinger. Vi ønsker også at give andre mennesker hjælp, som gerne vil hjælpes, men som ikke kan få hjælp. Derfor vil jeres gaver være med til at give bl.a. “T” og “B” mulighed for behandling, ligesom vi også bruger midler til netværksarbejde for “S”, “KE”, “L” samt mange flere.

Bliv involveret

Har du lyst til at deltage eller hjælpe på vores sommerkonference på Betesda fra den 3.-7. august er du meget velkommen.
Har du hjerte for at blive en del af gadeplansarbejde, er der også mulighed for det.

Vi har stor brug for jeres forbøn til de mange forskellige dagligdags problemstillinger vi står i, ikke mindst i processerne med beboerne.

Har du lyst til at modtage vores nyhedsblad, som kommer 2 gange årligt, eller vores nyhedsmail, som kommer ca. hver 2. eller 3. uge kan henvendelse ske til kontor@betesda.dk.

Endnu tusind tak for jeres hjerte og beslutning om at være med til at støtte arbejde med fantastiske livsforvandlende processer i Teen Challenge Danmark og på Betesda.

Kærlig hilsen

Søren Kokkenborg, leder på Betesda