Papmor: Krise og et nyt initiativ

Det er været et meget anderledes, intenst og udfordrende forår for alle os i Papmor.

Vi startede året med at tilføje fire nye seje frivillige til teamet og som nye deltagere i Reach For Changes inkubatorprogram, som hjælper med at skalere særligt udvalgte sociale indsatser.Vi blev så pludseligt som alle andre ramt af Corona-krisen, og den ændrede helt præmisserne for vores arbejde med børnene.

For flygtningebørnene betød nedlukningen af Danmark nemlig, at de blev endnu mere isoleret både fysisk og psykisk, så alt det, der var ved at blive bygget op af læring, sprog, venskaber, og hvad man ellers skal bruge, for at opbygget et nyt liv i et nyt land, gik i stå.

For vores arbejde betød det, at vi ikke kunne komme ud og være der for børnene, selvom de især i sådan en tid kunne have stor gavn af det, vi kommer med.

“Skaberkasser” til børn

Vi besluttede os for at bruge tiden på at finde nye alternative måder til at nå børnene på.
Vi fik udtænkt et nyt offline og online koncept, som det lykkedes for os at få den nødvendige ekstra økonomisk støtte til, fra en af de akut-puljer, der blev oprettet i starten af krisen. Et projekt, som hvis det lykkedes, også vil gøre det muligt for os at nå længere ud til flere børn. Så Papmor-teamet har de sidste måneders tid knoklet i kulisserne med at få projektet i luften og ud til børene.
I sidste weekend kunne vi så levere ”Skaberkasser” og paphuse til alle børnene, der er tilknyttet til WelcomeHouse.

Papmor på YouTube

Samtidig med dette har vi også lanceret en ny Papmor-kanal på Youtube.

Kanalen består af gør-det-selv videoer med kreative aktiviteter (i light-version) til både børnene i WelcomeHouse og alle andre børn, der gerne vil være med til at bygge i pap og genbrugsmaterialer. Der vil løbende gennem sommeren blive lagt nye videoer ud til børnene og delt nye krea-artikler ud, så deres ”Skaberkasse” er fyldt og brugbar.

Vi håber meget, at vi lykkes med at nå dem og flere børn, selvom vi ikke kan helt det samme online. Vi håber også, at det her initiativ vil være med til at gøre vores arbejde mere bæredygtigt fremover, kriser eller ej.

Vi er taknemmelige for jeres fortsatte støtte til projektet og forbøn, både for børnene, for de frivillige (også at vi må få flere) og for, at den nye indsats må blive til stor velsignelse og nå bredt ud.

Der er endnu ikke åbnet op for flygtningebørnene og for, at vi kan genoptage vores arbejde, men vi er i tæt dialog med WelcomeHouse og de familier, der bor der, og regner med at kunne være tilbage efter sommerferien.

De bedste hilsener
Judith fra Papmor

Vær med

Har du lyst til at blive involveret i Papmor?
Så kontakt Judith Jønsby ved at ringe eller skrive til Papmor her

Papmor er en af de seks organisationer eller projekter, som Byens Valgmenighed giver tiendestøtte.

Læs om de andre projekter her