Pigefængsel i Honduras

Tanja Marie Kristensen er frivillig i et pigefængsel i Honduras.

Siden 2016 har min mand Arne og jeg boet her i Honduras, hvor vi er konsulenter for forskellige NGO’er. Jeg er samtidig frivillig gennem en lokal organisation, som har adgang til et børnefængsel for piger mellem 12 og 17 år.
Det har dog været økonomisk svært at få det til at hænge sammen, så jeg er simpelthen så taknemlig for, at BVM har valgt at støtte mit arbejde derinde!
Nu kan jeg fortsætte med langt større fred i sindet.

Pigerne har et kæmpe behov for mental lindring. Mange af dem er nemlig bandemedlemmer, hvilket de ofte er tvunget til at være, og de ved, at der stort set ingen (levende) vej er ud af bandens kløer.
Desuden er det svært for dem at være væk fra deres familier, mens de sidder inde, og der er tit ikke meget at lave i de usle omgivelser, de bor i.

Det betyder, at de har rigtig meget tid til at tænke og bekymre sig over alt fra deres retssager til splittelsen mellem at ønske sig fri fra banden men samtidig være afhængig af de penge og den beskyttelse, de får fra netop banderne (så længe de gør, hvad de får besked på).

Via coaching og et sportsprogram, der er designet til at opbygge selvværd og til konflikthåndtering, hjælpes pigerne til at få bearbejdet svære følelser og få kontrol over uhensigtsmæssige tankemønstre.

Gud, tro og Biblen fylder rigtig meget derinde, da mange af pigerne er troende eller søgende. Det er enormt spændende – og enormt udfordrende! – at inspirere pigerne til at turde tro på en kærlig Gud, der elsker lige præcis dem og har en perfekt plan for dem… trods de dybe traumer, der bærer rundt på.
Mange af Biblens løfter kan være udfordrende for mig selv at tro fuldt ud på. Men at vide, at Guds løfter er skrevet lige så meget til de piger, som de er til mig, giver min tro et endnu større perspektiv på vores almægtige far.

Tusind tak for støtte og forbøn!

Tak, fordi I vil være med til at række ud til børn, der kender alt for meget til svigt, uretfærdighed og fangenskab, og fordi I vil hjælpe dem til mental lindring.

Gud velsigne jer.

Kærlig hilsen
Tanja