Mød staben: Alpha giver ofte nye studerende

Læs om det, og hvad Helene Lilleøre ellers arbejder med lige nu.

Hvad arbejder du med lige nu?

Lige nu arbejder jeg på vores kommende Alpha. Jeg har lige lagt nogle videoer op på Facebook og Instagram og lavet en masse stories, så vi kan spread the word. Jeg tror, det bliver rigtig godt og jeg glæder mig til at komme i gang!

Det er ofte igennem Alpha, at der kommer nye studerende og unge voksne til kirken. Vi havde et stort Alpha hold i foråret, men det blev desværre aflyst pga. corona, så derfor har vi ikke set så mange nye i den periode. Ligesom min egen basisgruppe udsprang af Alpha for et år siden, håber jeg på at se flere nye basisgrupper med studerende og unge voksne efter dette Alpha.

Hvilke opgaver er du gladest for at have fået løst de seneste tre måneder?

Jeg synes, det er rigtig fedt at have planlagt Connect Københavns semesteropstarts-events. Det er en stor ting, at 20 forskellige kirker og kirkelige organisationer kan arbejde sammen om de studerende. Det skulle have fundet sted i denne uge, men på grund af udbruddet af corona-tilfælde blandt studerende har vi valgt at gøre det senere gøre det i uge 41. Det er selvfølgelig lidt antiklimaks, når alt ellers var køreklart. Men under alle omstændigheder er jeg glad for at mærke det fællesskab og fælles brand for studerende, der er i arbejdsgruppen.

Hvis jeg kort må nævne en lille anden ting, så er jeg mega begejstret over ”Axels pop-up bar” vi havde i forbindelse med SommerOase Online. Vi var en god flok studerende og unge voksne. Flere af dem, der var med, havde jeg ikke set før, og som var nogen, der ikke har tilknytning til kirke. Det er fedt at kunne lave et arrangement i kirken, hvor folk føler sig velkomne, selvom de ikke har været i kirke før.

Hvad glæder du dig til at arbejde med i den kommende tid?

Jeg glæder mig til Alpha d. 23. september. Kurset har vi givet titlen ”Alpha – mad og mening” for når folk genkender ”mad” og ”mening”, er det måske ikke så skræmmende at tage på Alpha. Jeg glæder mig til at være med til at facilitere kurset. Min drøm er, at vi kan sidde ved langborde inde i kirkesalen, så der bliver en god folkekøkken-vibe, hvor man kan tale med dem, der sidder omkring, selvom man ikke kender dem i forvejen.

Min basisgruppe tager også med på kurset og inviterer venner og medstuderende med. Gruppen blev dannet efter sidste Alpha, så det er bare fedt at kunne gøre det sammen igen.

Hvad har du brug for forbøn for?

Alpha og Connect København.

– At folk må have lyst til at prøve Alpha, og at vi må være rundhåndede i vores invitationer.
– At Connect Københavns events må forløbe godt (på trods af udsættelse) og for visdom til at aflyse det helt, hvis corona-situationen udvikler sig endnu mere.

Kontakt Helene Lilleøre, ansvarlig for studenterområdet