Præstetanker: Du behøver ikke få noget ud af det

Se eller læs valgmenighedspræst Christian Callesens hilsen her.

Video: Du behøver ikke få noget ud af det

Nogle af jer kender måske det at tænke: “Hvordan får jeg mest muligt ud af denne tid? Hvordan lærer jeg mest muligt, så jeg kommer bedre ud på den anden side?” Det kan være en rigtig god tilgang, når man prøver at få det bedste ud af de situationer, man er i.

Nogle gange skal man også bare være i det, man er i, og ikke hele tiden tænke på, hvad man kan få ud af det. Man skal turde være der og turde være der med Gud. Gud vil bruge det, og han vil være der. Måske vil der komme noget ud af det, som man kan se, måske ikke. Nogle gange er det bare der, man er.

Jeg vil læse et vers fra Salme 23. Hele Salme 23 er i øvrigt en fantastisk salme og nok en af de mest slidte i hele Bibelen. Den kan virkelig holde til det.

I vers 4 står der: “Selvom jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig.”

Der er virkelig en dyb vished i denne salme om, at Gud er hos mig. Også når jeg går gennem mørkets dal, og derfor frygter jeg intet. Det er vores teologi, at Gud er hos os – og nogle gange må vi bare falde tilbage på vores teologi – at det er det, vi holder for sandt. Vi hviler i, at det er sådan. Gud er hos mig, og derfor behøver jeg ikke frygte noget, og derfor tager jeg det næste skridt.

Nogle gange er det bare der, vi er. Så kan vi lægge det pres væk, som siger, at “Nu skal vi virkelig få noget ud af det. Nu skal der bare komme value.”
I stedet ved jeg, at du er hos mig. Jeg stoler på, at du er med, og så går vi sammen gennem det her. Så håber jeg, at der kommer noget godt ud af det, men jeg ved bare, at jeg vil gå med dig.

Så det er en lille tanke for dagen. Hvis du synes, at der er meget, du burde få ud af det, og det ikke lykkes: Læg det bag dig, gå med Gud og tag det næste skridt.

Rigtig god dag!