Præstetanker: Mange forandringer siden januar

Hør eller se valgmenighedspræst Christian Callesens hilsen her.

VIDEO: Se hilsenen “Forandringer siden januar” her

En lille hilsen fra præstegården. Jeg håber, at I har det godt. Vi er i gang med vores Corona-maraton og ved ikke, hvor lang den er endnu.

For os som menighed er den måske særligt lang, fordi vi tyvstartede i januar, hvor tingene begyndte at se anderledes ud. Vi fik nye rytmer og gudstjenester andre steder. Vi ved jo, at al forandring kræver energi. Siden januar har vi været i gang og siden marts har der været ekstra mange forandringer. Det har ikke kun været i menigheden, men også på privatfronten. Så hvis der er nogle, der synes, at de er ved at være lidt trætte, så er der en god grund til det. Det er godt at holde fast i. At være udfordret på flere fronter samtidig kræver energi.

Nogle gange tager jeg mig selv i at tænke: “Christian, tag dig nu sammen. Så slet er det heller ikke.” Men når man tænker over, hvor længe og hvor mange steder i ens liv, man bliver påvirket af denne tid, så er der fornuft  i det. Det trækker tænder. Hvis det er dig, så sig til dig selv, at det faktisk er okay.

Lad os blive ved med at tælle de lyse timer og opmuntre hinanden, og I skal vide, at vi som stab beder for menigheden. Som menighed må I også rigtig gerne bede for staben.

Jeg har lyst til at minde os alle om det, Jesus siger i slutningen af Matthæusevangeliet. Han sender disciplene ud med ordene: “Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.”

Det sagde sagde han dengang, og det gælder stadig. Jesus er med os alle dage indtil verdens ende – også i denne tid.
Lad os huske det, tage det næste skridt sammen og bede for hinanden.

Guds rige velsignelse til os alle!