“Gud er trofast trods usikre tider”

Læs herunder, hvordan året er gået for tiende-projekterne.

Byens Valgmenighed giver 10 pct. af vores økonomiske gaver videre til seks projekter, som hver får støtte i tre år. Herunder fortæller de hver især, hvordan året har set ud for dem.

Alpha Danmark

Kære venner i Byens Valgmenighed

Hjertelig tak for jeres gavmilde gave til Alphas arbejde.

Også i år har der været holdt Alpha mange steder i landet, og vi oplever ofte, at mennesker kommer til tro på Jesus.

Jeres gave er med til, at vi kan udbrede arbejdet i endnu flere sammenhænge og har et ambitiøst mål om at nå ind i flere sognekirker, fordi præster og frivillige her ofte har stor adgang til mennesker, som kommer i kirken for at blive betjent.

Derfor har vi igangsat en målrettet indsats overfor denne målgruppe, og I må gerne bede om, at vi må få visdom og indsigt til at præsentere Alpha, så det kan være en hjælp i det lokale arbejde med at udbrede kendskabet til den kristne tro.

Vi er meget glade og taknemmelige for det tætte samarbejde vi har med frivillige og ansatte i BVM og ikke mindst Maria, som bidrager med en stor arbejdsindsats som deltidsansat i Alpha.

Venlig hilsen Karsten Bach, landsleder for Alpha Danmark

Se mere om Alpha Danmark

CrossYoga

CrossYoga er meget taknemlig for den støtte, vi har fået fra kirken. Det har været en kæmpe velsignelse, at der er kommet lidt økonomi ind i vores netværk.

Pt. består CrossYoga af ca. 60 instruktører primært fra Danmark, men også fra Norge, Sverige, Belgien og Holland, og vi har intet lønnet personale. Kirkens støtten er ikke brugt op endnu, fordi vi har mange visioner til efter Covid-19.

Det støtten pt. er brugt til er: Produktion og udgivelse af CrossYoga for teens; udstyr til at en af vores norske instruktører kunne lave flere YouTube-videoer, kommende deltagelse på en international yoga festival (når vi må) og et sprit nyt lækkert website.

Venlig hilsen Rie Frilund Skårhøj, instruktør og leder af CrossYoga

Se mere om CrossYoga

Greater Love Lighthouse

Fula Bulus er daglig leder på Greater Love Lighthouse og her er, hvad hun siger om støtten fra Byens Valgmenighed:

”Jeres engagement i vores arbejde gennem seks år har haft enestående betydning. Af hjertet TAK!

  • Jeres økonomiske støtte i 2020 har resulteret i, at kvinderne på vores safehouse kan gå i skole hver dag – en forudsætning for job og uddannelse. Beløbet har betalt for skolepenge, tekstbøger og uniformer.
  • Vi har lavet små forbedringer på bygningen og fået ny sofagruppe i stuen.
  • De fleste medarbejdere er frivillige, og I har gjort det muligt at betale deres transport til og fra safehouset og udbetale et mindre honorar for deres frivillige indsats.”

Bed om vedvarende Corona-beskyttelse. Indtil nu er ingen af vores 10 safehouses ramt af Corona-smitte. TAK!

Venlig hilsen Karin Kjærgaard, daglig leder af Exist

Se mere om Exist

Mathias og Madeleine

Kære menighed

TAK for jeres forbøn og opbakning i vores kald! Gud er virkelig god og trofast på trods af usikre tider og konstante ændringer. Vi oplever virkelig, at vi er på rette sted i rette tid på flere områder.

Vi får på Bahamas lov til at række ud til mennesker i nød i form af praktisk hjælp (uddeling af læsebriller, mad og medicinsk hjælp samt genopbygning af ødelagte hjem) og derigennem også håbet om Jesus. Også i selve driften af skibsmissionen oplever vi den rigtige timing, da der er mangel på officerer ombord.
Vi kunne faktisk godt bruge to mere end dem, vi allerede har ombord! Det konkrete behov må I meget gerne bede med for.

Og så ønsker vi jer alle en rigtig glædelig og velsignet jul.

Kærligst Mathias og Madeleine, udsendt på OMs missionsskib Logos Hope.

Se mere om OM (Operation Mission)

Papmor

Det har været en meget anderledes og sårbar tid det sidste års tid, både for Papmor, men især for flygtningebørnene, som det siden marts ikke har været muligt at komme i direkte kontakt med.
Hen over sommeren fik vi dog nogle ekstra midler fra en anden fond, som sammen med jeres støtte, gjorde det muligt for os at komme ud med nogle flotte kreakasser, opgaver og gør-det-selv videoer, som gjorde at børnene løbende fik noget konstruktivt at give sig til, i en svær tid med mange begrænsninger.

At blive så isoleret, som de har været under Coronaen, ved vi, har været en stor udfordring og har præget de i forvejen hårdt prøvede flygtningefamilier. Derfor har det også været en stor frustration for os i Papmor, at vi ikke har kunnet være hos børnene i en tid, hvor de virkelig har haft brug for os.

Vi har derfor valgt at bruge det sidste halve års tid, på at evaluere, idégenerere og kigge indad sammen med eksterne professionelle kræfter, så vi kan finde nye måder, hvorpå vi fortsat kan være der for de udsatte børn.
Det er en meget spændende tid, hvor Gud åbner nye døre og uforudsete muligheder dukker op, så vi er meget spændte på at se hvad det nye år vil bring.

Vi er meget taknemmelige for jeres støtte, som bestemt er til stor velsignelse for børnene og os!

Bønneemne: At Gud må give os visdom og velsigne vores planer for fremtiden, så vi kan være mere for flere børn.

Venlig hilsen Judith Jønsby, grundlægger af Papmor

Se mere om Papmor

Pigefængsel i Honduras

Pigerne i pigefængslet har ikke måtte modtage besøg, siden pandemien brød ud i marts.

Til gengæld har de fået lov at lave lidt flere aktiviteter end normalt, så en del af støtten fra BVM er gået til at undervise pigerne i at designe t-shirts!
Mange af pigerne er ret kreative, så det har været et kæmpe hit. De er blevet undervist af to professionelle designere og de har tegnet, malet og lavet batik.
Det er færdigheder, som de vil kunne bruge til at tjene lidt penge, når de engang er ude igen.
Derudover er der købt bolde og spil til pigerne, så de kan få slukket lidt for de svære tanker, få trænet hjernecellerne og grinet lidt sammen!

To voldsomme orkaner har hærget Mellemamerika i november, og hele byer ligger under vand med blot tage og trætoppe til syne. Omkring 2 millioner mennesker er ramt bare i Honduras.
Bed meget gerne for, at de piger, hvis familier er hårdt ramt, må opleve Guds fred midt i det hele og modtage al den hjælp, de har brug for.

Venlig hilsen Tanja Marie Kristensen, frivillig i pigefængslet

Se mere om pigefængslet her