Tilmeld dig Stilleretræte i januar

Den 7.-9. januar kan du sammen med andre bruge tid med Gud i stilhed ved Vor Frue Kloster i Høsterkøb (begrænset antal pladser).

Velkommen til et par dage med mulighed for at søge Gud i stilhed, bøn og lovsang.

Vi håber, det bliver dage, hvor du bliver velsignet af Gud der, hvor du trænger mest til det.
Stedet, hvor vi skal bo, er utrolig smukt. Vor Frue Kloster ligger lige op ad Rude Skov og 800 meter fra Sjælsø. Vi har lavet et program, som vi håber vil falde i alles smag, men det vigtigste er, at vi hver især bruger tiden på den måde, vi selv får mest udbytte af at være sammen med Gud.

Beskrivelse

Når vi fredag aften er blevet indkvarteret, mødes vi i kapellet til introduktion til retræten samt fordeling af diverse praktiske opgaver. Derefter indledes stilheden med fælles lovsang og meditation. Indtil søndag morgen taler vi ikke sammen for at give mulighed for, at vi hver især kan søge Gud, lytte og bede.
I løbet af fredag aften og lørdag vil der være tre samlinger med lovsang og meditation – lørdag også et inspirationsoplæg. Søndag morgen slutter stilheden efter frokosten, og derefter er der fælles afslutning med delerunde samt rengøring.

Vores erfaringer

Torsten Borbye Nielsen fortæller:
“Siden Helene og jeg var på vores første stilleretræte i 1989, har disse retræter været en integreret og uundværlig del af vores liv, i begyndelsen én gang månedligt, og efter vi fik børn to gange årligt. Det har haft en dyb og formende betydning for os, for vores relation til Gud og for vores velbefindende. Dette at være afsted hjemmefra i en atmosfære af bøn, lovsang og stilhed sammen med andre, og derigennem at få hjælp til at blive opmærksom på Guds nærvær, er en fantastisk gave. Og det er en kæmpe velsignelse, når du kan få lov til at opleve, hvordan freden og samværet med Gud på retræten bæres med dig ud i din hverdag – at der formes et stille rum indeni, som du kan begynde at leve ud fra og altid vende tilbage til.”

Christian Callesen fortæller:
“De seneste 6 år har jeg startet året med en retræte, hvor jeg bliver stille for Gud og lytter, inden jeg går i gang med årets arbejdet. Jeg ønsker, at Gud må tale og vejlede i stedet for, at jeg følger mine egne planer. God tid til at blive stille for Gud uden mobil og andet, der forstyrrer, er guld værd. En gave at give til Gud og til sig selv.”

Program for Stilleretræten

Kl. 17-18 Vi mødes i Emaus og bliver indlogeret

Kl. 19.30 Vi mødes i kapellet til kort præsentation samt orientering om Stilleretræten og om praktiske ting
Kl. 20.30 Lovsang og meditation i kapellet – stilheden begynder
Kl. 21.30 Kaffe og te

Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Inspirationsoplæg, lovsang og meditation i kapellet
Kl. 12.30 Frokost
Kl. 15.30 Kaffe og te
Om eftermiddagen er der mulighed for en kortere individuel samtale og bøn. Hvis du ønsker dette, så skriv dig på listen, som ligger på bogbordet, inden frokosten er forbi.
Kl. 18.30 Aftensmad
Kl. 20.30 Inspirationsoplæg, lovsang og meditation i kapellet
Kl. 21.30 Kaffe og te

Søndag
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.30 Kort gudstjeneste med nadver i kapellet
Kl. 11.45 Frokost
Kl. 12.30 Vi mødes i kapellet, afrunder stilheden og holder delerunde.
Kl. 13.30 Oprydning efter frokost og rengøring
Kl. 15.00 Fælles farvel og afrejse

Adresse

Gæstehusene Emaus, Subiaco og Shalom ved Vor Frue Kloster, Benediktinerinderne OSB, Høsterkøbvej 5, 3460 Birkerød

Tid

Ankomst mellem kl. 17.00 og 18.00 om fredagen i Emaus, og vi forlader klosteret kl. 15.00 om søndagen.

Transport

Tilbyd gerne fælleskørsel, hvis du har bil, men ellers er det ret nemt med offentlig transport.

Værelser

Da der er begrænset plads, skal du regne med at dele værelse med en anden.
Dog er der nogle få enkeltværelser, som for en merpris vil blive givet til de først tilmeldte, som ønsker enkeltværelse.

Medbring

Bibel, notesblok, skriveredskaber, hjemmesko, sengelinned inkl. lagen, toiletsager, vækkeur og personlige ejendele.
Har du mulighed for at medbringe en ret mad eller kage lavet hjemme, tager vi imod med stor taknemmelighed. Du kan angive, om du vil medbringe mad i tilmeldingsformularen herunder. Du vil efterfølgende blive kontaktet.

Tilmelding og pris

Prisen for retræten er 600 kr. på dobbeltværelse og 1.000 kr. på enkeltværelse (OBS: der er kun få enkeltværelser).
Sidste frist for tilmelding er søndag den 19. december.
Der er et depositum på 300 kr., som ikke vil blive refunderet, hvis du aflyser din tilmelding.

Tilmeld dig stilleretræten her