Videomaterialer giver fængslede piger nyt håb

Den tidligere indsatte, Merlin på 17 år, har taget initiativ til videoer til piger i fængsel i Honduras. Tanja Marie Kristensen har med støtte fra Byens Valgmenighed fået det produceret.

Merlin på 17 år har siddet i børnefængsel i næsten fire år men er nu ude igen. Hun tænker meget på de andre piger i fængslet og ville ønske, at hun kunne kommunikere med dem for at opmuntre dem.
Tidligere indsatte må ikke besøge fængslet, så derfor har vi på initiativ af Merlin lavet videomateriale til dem.

Merlin er begejstret

Materialet er kun med piger, der har siddet i fængsel samme sted. De ved allerbedst, hvordan pigerne har det, og hvad de har brug for at høre for at få modet op.
Og Merlin er begejstret for optagelserne:

”Det er ret fedt at være på den anden side og kunne tale til dem i deres fortvivlelse og mismod. De ved, at jeg har siddet lige dér, hvor de sidder, og forhåbentlig opmuntrer det dem at høre, at jeg er lykkes i at komme godt videre med mit liv. Selv om det er svært.”

Intet er umuligt

Pigerne i børnefængslet bliver meget overraskede og rigtig glade, da de ser Merlin tone frem på videoen.

”Jeg ved godt, at det ikke er nemt, men uanset omstændighederne og den kritik, vi får, kan vi være lige så gode som andre mennesker. Det er ikke nemt, men intet er umuligt,” opmuntrer Merlin og fortsætter:

”Gør brug af de personer, der tror på jer derinde. Nogle gange har jeg haft lyst til at give op, men så tænker jeg på dem, der har investeret i mig, og som forventer mere af mig. Og jeg kan takke Gud for den, jeg er i dag.”

Del af større materiale

Videomaterialet er en del af et større materiale om åndelig og mental sundhed, som er støttet af Byens Valgmenighed. Det giver pigerne inspiration til, hvad de selv kan gøre for at få det bedre og består af en blanding af refleksioner og praktiske øvelser. Nogle handler f.eks. om at fokusere på de ting, som de faktisk kan kontrollere, selvom de er frihedsberøvede, eller nedskrive ting, de er taknemlige for – midt i alt det, de brændende ønsker, var anderledes.

Mange hilsener

Tanja Marie Kristensen
Frivillig blandt unge piger i fængsel i Honduras

Støtte til projekter

I Byens Valgmenighed støtter vi sammen Tanja Marie Kristensens arbejde blandt fængslede piger i Honduras.
Det gør vi ved at give 10 pct. af vores indtægter væk hvert år. Pengene går til seks projekter, som menigheden vælger.

Se de fem andre projekter, Byens Valgmenighed støtter.